Yapması ve yemesi çok eğlenceli olan şeker hamurlu kurabiyeleri artık her özel günde görebiliyoruz. Şimdi sizinle kız kıza katıldığımız bir workshop ta öğrendiğim Şeker Hamurlu Amadeus Kurabiye'nin tarifini paylaşacağım:) Eğer gitmek isterseniz güzel vakit geçirebileceğiniz bir çalışma. İnsanın bir atölyede yaptığı kurabiyeleri kutusuna koyarak pastaneden çıkarılmış profesyonel bir havayla evine götürmesi de çok güzel bir duyguymuş :) Ama kendinize güveniyorsanız evde de denemenizi öneririm:)
Gramajların çok hassas olduğunun farkındayım ama mükemmel ölçüyü yakalamak istiyorsanız bir mutfak terazisi kullanmanız gerekiyor.
Gramajların çok hassas olduğunun farkındayım ama mükemmel ölçüyü yakalamak istiyorsanız bir mutfak terazisi kullanmanız gerekiyor.
ŞEKER
HAMURLU AMADEUS KURABİYE
(Ortalama 10
adet için)
100 gr un
42 gr. pudra
şekeri
59 gr
tereyağ
1 adet
yumurta sarısı
Kakao eklenirse
aynı miktarda undan çıkarılmalıdır
Pudra şekeri
elenir ve tereyağ ile krema kıvamına gelinceye kadar mikserle çırpılır. Yumurta
sarısı eklenir ve topaklar kaybolana kadar tekrar
çırpılır. Un elenerek karşıma eklenir ve tekrar çırpılır. Ufalanmış bir görüntü
oluşur. Hamur elle toplanır hale gelene kadar karıştırmaya devam edilir. Hamur toplanıp
yassı bir şekil verilir ve sertleşene kadar 30 dk bekletilir. Hamurdan küçük
parçalar alınıp yassı hale getirilir, kullanılacak kalıplar una batırılarak
hamur üzerine bastırılıp şekil verilir.
Fırın tepsisine
yağlı kağıt serilir ve 160 0C de 15 dk. pişirilir.
Dilediğiniz renkte şeker hamurlarınızı tezgaha pudra şekeri serperek biraz yoğurun. Kullanıma hazırladıktan sonra 1 cm kalınlığında bir hamur açın. Kalıplarınızı pudra şekerine batırarak her kurabiyenin şekline göre aynı kalıplarla kesin. Bir bardakta glikozlu su hazırlayın ve şeker hamurundan elde ettiğiniz şekillerin alt kısmına fırça yardımıyla glikozlu su sürerek kurabiyelerin üzerine yapıştırın. Eğer elinizde farklı formlarda kalıplar varsa ( çiçek, bebek, yaprak, kalp vs.) kalıba pudra şekeri serperek şeker hamurunu içine doldurun. Kalıptan çıkardıktan sonra, hazırladığınız şeker hamurlu kurabiyelerin üzerine yine fırça yardımıyla sadece su sürerek yapıştırabilirsiniz. Böylece sadece düz değil üzerinde farklı figürler bulunan kurabiyeleriniz olacaktır:)
Eğer kalıptan çıkardıktan sonra şeker hamurunuzun üzerinde fazla pudra şekeri kaldıysa fırça yardımıyla su sürerek temizleyebilirsiniz.
*Kurabiyelere ince çubuklar takmak isterseniz pişirmeden önce 1 cm kadar kurabiyenin içine yerleştirerek fırına vermelisiniz.
*Bu kurabiyeleri
bisküvi gibi daha ince yaparsanız kavanozlarda 40 güne kadar saklanabilir.
Piyasadaki paketli
bisküvileri tüketmek yerine hem kendinize hem de çocuklarınıza
yedirebileceğiniz daha sağlıklı bir alternatif olabilir.
AFİYET OLSUN
AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder