20 Mayıs 2014 Salı

Şeker Hamurlu Kurabiye




Yapması ve yemesi çok eğlenceli olan şeker hamurlu kurabiyeleri artık her özel günde görebiliyoruz. Şimdi sizinle kız kıza katıldığımız bir workshop ta öğrendiğim Şeker Hamurlu Amadeus Kurabiye'nin tarifini paylaşacağım:) Eğer gitmek isterseniz güzel vakit geçirebileceğiniz bir çalışma. İnsanın bir atölyede yaptığı kurabiyeleri kutusuna koyarak pastaneden çıkarılmış profesyonel bir havayla evine götürmesi de çok güzel bir duyguymuş :) Ama kendinize güveniyorsanız evde de denemenizi öneririm:)
Gramajların çok hassas olduğunun farkındayım ama mükemmel ölçüyü yakalamak istiyorsanız bir mutfak terazisi kullanmanız gerekiyor.

ŞEKER HAMURLU AMADEUS KURABİYE

(Ortalama 10 adet için)

100 gr un
42 gr. pudra şekeri
59 gr tereyağ
1 adet yumurta sarısı
Kakao eklenirse aynı miktarda undan çıkarılmalıdır

Pudra şekeri elenir ve tereyağ ile krema kıvamına gelinceye kadar mikserle çırpılır. Yumurta sarısı eklenir ve topaklar kaybolana kadar tekrar çırpılır. Un elenerek karşıma eklenir ve tekrar çırpılır. Ufalanmış bir görüntü oluşur. Hamur elle toplanır hale gelene kadar karıştırmaya devam edilir. Hamur toplanıp yassı bir şekil verilir ve sertleşene kadar 30 dk bekletilir. Hamurdan küçük parçalar alınıp yassı hale getirilir, kullanılacak kalıplar una batırılarak hamur üzerine bastırılıp şekil verilir.
Fırın tepsisine yağlı kağıt serilir ve 160 0C de 15 dk. pişirilir.

Dilediğiniz renkte şeker hamurlarınızı tezgaha pudra şekeri serperek biraz yoğurun. Kullanıma hazırladıktan sonra 1 cm kalınlığında bir hamur açın. Kalıplarınızı pudra şekerine batırarak her kurabiyenin şekline göre aynı kalıplarla kesin. Bir bardakta glikozlu su  hazırlayın ve şeker hamurundan elde ettiğiniz şekillerin alt kısmına fırça yardımıyla glikozlu su sürerek kurabiyelerin üzerine yapıştırın. Eğer elinizde farklı formlarda kalıplar varsa ( çiçek, bebek, yaprak, kalp vs.) kalıba pudra şekeri serperek şeker hamurunu içine doldurun. Kalıptan çıkardıktan sonra, hazırladığınız şeker hamurlu kurabiyelerin üzerine yine fırça yardımıyla sadece su sürerek yapıştırabilirsiniz. Böylece sadece düz değil üzerinde farklı figürler bulunan kurabiyeleriniz olacaktır:)
Eğer kalıptan çıkardıktan sonra şeker hamurunuzun üzerinde fazla pudra şekeri kaldıysa fırça yardımıyla su sürerek temizleyebilirsiniz.

*Kurabiyelere ince çubuklar takmak isterseniz pişirmeden önce 1 cm kadar kurabiyenin içine yerleştirerek fırına vermelisiniz.
*Bu kurabiyeleri bisküvi gibi daha ince yaparsanız kavanozlarda 40 güne kadar saklanabilir.
Piyasadaki paketli bisküvileri tüketmek yerine hem kendinize hem de çocuklarınıza yedirebileceğiniz daha sağlıklı bir alternatif olabilir.

AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder